3. jan, 2013

2013

Så har ett nytt år startat. Enligt bondepraktikan ska bondeåret vara avslutat nån gång i dec, innen jul men vi ligger lite efter och har en del ogjort faktiskt. Nå det är inte värre saker än att det kan göras  eftersom när tid finns. Vi har bla inte slaktat bort allt överflöd, men vi har ändå gott om kött så det är ingen fara.

 

Det gågna året har varit ett bra år på många sätt. Förutom odlingsåret då som var rekord dåligt. Andra dåliga året på rad, hoppas inte det stämmer att det ska vara 7 dåliga o 7 goda år... Men man får aldrig ge sig så nu tar vi nya tag. Planering inför 2013 är i full gång och i år höll jag tiden, 1/1 är de första chilifröerna i jorden. Försöker begränsa och bara så favoriterna men andras "måsta ha" sorter ska ju också testas + en del andra nyheter. Dessa står på groning:

 

Pubescens: Rocoto Canaria, Rocoto Manzano

Frutescens: Zimbabwe Bird

Chinense: Yellow Thai, Habanero, Habanero Dulce, Habanero Lemon, Scootch Bonnet Chocolate, Jamaican Hot Chocolate, Hot Paper Lantern.

Chinense/Annuum: Pimenta da Neyde

Om ca två veckor sås Baccatum och därefter Annuumsorterna.

 

Bilden visar en mexikansk favorit från Franchi fröer, mycket spännande sortiment och generösa fröportioner.